Παρασκευή, Μαΐου 11, 2012

Ανοικτή επιστολή της εφημερίδας το ΧΩΝΙ προς Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο

Προς τους αρχηγούς των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Προς Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο

Κύριοι, ο λαός σας τίμησε με την ψήφο του επειδή μιλήσατε για «κατοχή στη χώρα», επειδή φωνάξατε για την εθνική κυριαρχία και το παράνομο χρέος. Όλα αυτά για τα οποία φωνάζει «Το ΧΩΝΙ» από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε.

Εσείς είπατε ότι μπορείτε να λύσετε τα συγκεκριμένα θέματα εντός της ευρωζώνης. Μακάρι και σας το ευχόμαστε ολόψυχα.

Εμείς Στο «ΧΩΝΙ» πιστεύουμε ότι το ευρώ δεν είναι ούτε «κεκτημένο» ούτε εικόνισμα για να προσευχόμαστε. Είναι απλά ένα εργαλείο, που αν συμφέρει τον ελληνικό λαό το κρατάμε και αν καταδυναστεύει τον ελληνικό λαό υπέρ των τραπεζών, το αφήνουμε πίσω μας.

Ωστόσο,

Επειδή βλέπουμε, 3 μέρες τώρα, τους εκπροσώπους σας στα διάφορα τηλεοπτικά πάνελ να δέχονται ανηλεή επίθεση από τους συναδέλφους τους για το θέμα του χρέους και της ευρωζώνης

Επειδή βλέπουμε ότι η απάντηση των εκπροσώπων σας είναι κατά κύριο λόγο το αξίωμα «εμείς θα τα καταφέρουμε»

Και επειδή, ο στόχος μας είναι να ενωθούν όλες οι αντι-μνημονιακές φωνές της χώρας υπέρ του λαού της

Το ΧΩΝΙ σας προτείνει τον τρόπο ώστε να μειωθεί το χρέος ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ.

Συγκεκριμένα:

Μπορείτε να ζητήσετε την άμεση καταστροφή από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα των...
ελληνικών κρατικών τίτλων ύψους 120 δισ ευρώ που κατέχει αυτή τη στιγμή. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει το δικαίωμα να το κάνει, αν το ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση. ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

Δεν μπορούν να αρνηθούν στην Ελλάδα, σε μια χώρα, αυτό που έχουν κάνει ήδη για τις τράπεζές τους και όχι μόνο μία φορά. Εάν πράγματι μας σέβονται ως ευρω-εταίρους, θα μας διαγράψουν μονομιάς 120 δισ ευρώ χρέους ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ. Αυτό λέγεται “κούρεμα του χρέους” και όχι αυτό που έκανε ο κ. Βενιζέλος.

Επίσης, σας τονίζουμε ότι τη Δευτέρα ήρθε και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα πολυπληθές κλιμάκιο της ομάδας Ράιχενμπαχ. Ετοιμάζεται άλλη μια μόνιμη επιτροπή που θα εγκατασταθεί στην Ελλάδα και φυσικά υπάρχει ήδη μόνιμη επιτροπή του ΔΝΤ εγκατεστημένη στην Τράπεζα της Ελλάδας. Σας τα θυμίζουμε γιατί θεωρούμε ότι βάσει των προεκλογικών σας δεσμεύσεων, οφείλετε να ζητήσετε την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ των επιτροπών κατοχής της χώρας.

Στο ΧΩΝΙ θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία για τον ελληνικό λαό. Εμείς θέλουμε (περισσότερο και από εσάς) να εφαρμόσετε αυτά που εξαγγείλατε προεκλογικά. Περιμένουμε να το κάνετε. Σ’ αυτή την κατεύθυνση δηλώνουμε υποστηρικτές σας.

Για Το ΧΩΝΙ,

Δημήτρης Καζάκης,

Μάνος Κακλαμάνος,

Γιώργος Χριστοφορίδης

1 σχόλιο:

  1. Έχοντας το όπλο των ΜΜΕ οι "δυνάμεις κατοχής" παίζουν το τελευταίο τους χαρτί μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί και οι επερχόμενες εκλογές θα δείξουν εάν καταφέραμε κάτι. Δεν ξέρω πολλά από πολιτική ξέρω όμως ότι εάν ο Έλληνας δεν είχε στηριχτεί στη παραγωγανάλωση και την αλληλεγγύη θα είχαμε παραδόσει τα "όπλα" εδώ και καιρό. Για να βρεί το δρόμο του αυτός ο τόπος δεν έχει την ανάγκη κανενός παρά μόνο της αλήθειας και το ενδιαφέρον για το κοινό συμφέρον, εφαρμογή κοινής λογικής στην καθημερινότητά μας. Όχι άλλη απαξίωση .... όχι άλλοι λωποδύτες. Το χρήμα το εφτιαξαν οι έμποροι για να μπορούν να ανταλάσουν αξίες και όχι για να τις δημιουργούν.
    Συγνώμη εάν σας κούρασα μα η ζωή είναι για να τη χαίρεσαι και όχι για να σε χρησιμοποιούν.
    Δεν είμαι και δεν θέλω να είμαι το εργαλείο κάποιου μα θέλω να είμαι ένας από τους μοχλούς που θα ανεβάσουν λίγο αυτή την κοινωνία Έλλήνων που έχει τραβήξει τα πάνδεινα και πάντα προσπαθούσε να προσαρμοστεί στο τοπίο που του επεβάλαν. Καιρός το προς εξαφάνιση είδος να φέρει τη θεραπεία του σύγχρονου ανθρώπου. Ζωή, χαρά, ευημερία, ευτυχία, ασφάλεια, γενναιότητα, αλήθεια, τιμιότητα, αγάπη, σοφία. Και επιτέλους να καταλάβουμε ότι οι πράξεις του τώρα συνθέτουν το μέλλον έτσι η συμπεριφορά μας θα πρέπει να είναι ανάλογη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή