Πέμπτη, Μαΐου 24, 2012

Ανακοίνωση πολιτικής γραμματείας σχετικά με τις προσεχείς εκλογές

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ., με τη σύμφωνη γνώμη της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών του, αποφάσισε να μην συμμετάσχει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, εκτιμώντας ότι η τρέχουσα εκλογική αναμέτρηση δεν πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις για την προώθηση λύσης προς όφελος του Λαού και της χώρας.
Επειδή το Ε.ΠΑ.Μ. δεν μπορεί να ταυτιστεί, ούτε να προτείνει καμιά πολιτική δύναμη, ενώ εκτιμά ότι:
 • καμιά από τις πολιτικές δυνάμεις που εμφανίζονται ως αντιμνημονιακές δεν πληροί εκείνα τα κριτήρια που θα τις χαρακτήριζαν γνήσια αντιμνημονιακές, σύμφωνα με τις αρχές του Μετώπου και τις ανάγκες του Λαού… Δε δίστασαν να συνδιαλλαγούν για την κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας δωσίλογους και προδότες ως ισότιμους συνομιλητές, οιονεί εταίρους, μετατρέποντας την καταγγελία σε διαπραγμάτευση και σιγοντάροντας, με τη στάση τους και τις θέσεις τους, την τρομοκράτηση και τον εκβιασμό του Ελληνικού Λαού, με την κατασυκοφάντηση του δίκαιου αιτήματος για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας,
 • με τις υπάρχουσες συνθήκες πόλωσης, δεν μπορεί να υπάρξει ευρύτερη λαϊκο-μετωπική δράση και ως εκ τούτου, αρνείται να συμβάλει στην διαδικασία πόλωσης που επιβάλει το κατεστημένο, αξιοποιώντας για μια ακόμη φορά το δίλημμα ανάμεσα σε δεξιά και αριστερά,
 • καμιά από τις αντιμνημονιακές δυνάμεις δεν έχει ούτε τα εχέγγυα, ούτε το ανάστημα να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα του Λαού και δεν επιλέγει να στηριχθεί σ΄ αυτόν, αλλά λειτουργεί μόνο εκλογικά,
το Ε.ΠΑ.Μ. αποφασίζει να μη δώσει αυτή την εκλογική μάχη, αλλά να ετοιμάσει τους όρους για την επόμενη μάχη, η οποία, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, δεν θα αργήσει να έλθει και επιπλέον, καλεί τα μέλη και τους φίλους του να εκφραστούν – σ’ αυτές τις εκλογές – κατά συνείδηση, αντιμνημονιακά.
 
Στο πλαίσιο αυτό το Ε.ΠΑ.Μ. θα προσπαθήσει να πρωτοστατήσει στις επόμενες εκλογές με όρους, όχι μόνο διεκδίκησης εισόδου στη Βουλή, αλλά και με όρους διεκδίκησης της εξουσίας.
 
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Ε.ΠΑ.Μ.

1 σχόλιο:

 1. Προσωπική άποψη. Σφάλμα. Θα έπρεπε να δοθεί και αυτή η μάχη. Χωρίς, έστω, ελπίδα κατάκτησης της εξουσίας και χωρίς προοπτική συνεργασίας με άλλους χώρους.
  Αν όχι για τίποτε άλλο, για να δοθεί η δυνατότητα εκδήλωσης της συμφωνίας τους με τις αρχές σας όσων συμφωνούν με αυτές - οπότε να σταλεί και το ανάλογο μήνυμα προς τους άλλους πολιτικούς χώρους, αλλά και για να αναπτυχθεί δικός σας πολιτικός χώρος.
  Η άποψη πως θα κατέλθετε στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση έτοιμοι ακόμα και για διεκδίκηση της διακυβέρνησης της χώρας, μου φαίνεται ανέφικτη.
  Κανένα κόμμα δεν αποκτά τόσο μεγάλη δύναμη, δίχως να έχει δώσει αρκετούς αγώνες προηγουμένως.
  Εξάλλου, οι άνθρωποι που θα σας ψήφιζαν, θα αναγκαστούν τώρα να στηρίξουν χώρους με τους οποίους ίσως συμφωνούν λιγότερο.
  Με τη λογική που περιγράφετε, θα έπρεπε να κατέρχονται στις εκλογές μονάχα 2-3 μεγάλα κόμματα, έτοιμα για διεκδίκηση της εξουσίας. Θα ήταν τραγικό για τον τόπο, για το πολίτευμα, για το λαό.
  Επαναλαμβάνω, προσωπική άποψη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή